Skapa ett användarkonto

För att kunna publicera något på Scampiwebben behöver du ett användarkonto. Samma konto kommer att användas för att logga in på det nya diskussionsforumet. Du behöver inte vara medlem för att skaffa ett användarkonto. Medlemmar kommer att kunna göra lite mer saker på Scampiwebben än icke-medlemmar, men grundförutsättningen är att du har ett användarkonto.

Regler för användare på Scampiwebben

Sunt förnuft räcker långt.

Lag (1998:112) om ansvar för elektroniska anslagstavlor, kräver att ägaren till webbplatsen (Scanmpiförbundet) håller fritt från:

 • uppvigling,
 • hets mot folkgrupp,
 • barnpornografibrott,
 • olaga våldsskildring och,
 • intrång i upphovsrätt. Det som lätt händer är att man i all välmening använder någon annans text eller bild utan att ha fått tillåtelse.

Vi kommer att ta bort den sortens inlägg. Vid upprepade regelbrott kommer användaren att stängas av och vi kommer att överväga polisanmälan.

Utöver det vill Scampiförbundet:

 • Var hygglig och medmänsklig.
 • Diskutera sakfrågor, angrip inte någon.
 • Håll diskussionen till sådant som har koppling till Scampi, segling, båtliv och sånt. Vi har nog alla en mängd spännande intressen utöver segling och båtar, men diskussioner om dem får bo någon annanstans.
 • Spamma inte, det vill säga skriva samma sak många

Skapa ett konto så här

 1. Registrera dig. Ange en mejladress som du använder ofta. Hitta på ett bra användarnamn som du minns och är bekväm med.
  • Om det står att mejladressen redan är använd betyder det att vi förberett genom att lägga in ett användarkonto för dig som är medlem och/eller har skrivit något på vårt gamla diskussionsforum. I så fall, gå vidare till punkt 3 och använd länken ”Glömt lösenordet” och skriv in mejladressen. Då får du ett mejl så att du kan sätta ett nytt lösenord.
  • Om det står att användarnamnet är upptagen så har någon annan hunnit före och tagit just det namnet. Hitta på ett nytt förslag.
 2. Du får ett mejl med lösenord. Om det inte kommer fram inom någon minut, kolla om det hamnat i din mejls spamlåda.
 3. Logga in på inloggningssidan. Du kan antingen logga in med användarnamn eller mejladress. Om du inte känner till något lösenord, använd länken ”Glömt lösenord”.
 4. Sätt ett lösenord som du kommer ihåg och som är svårt att gissa för någon annan.
 5. Gå till din profilsida (Admin > Användare > Din profil). Du kan växla mellan admin-sidor och de sidor som vanliga besökare genom att klicka  på  ikonen som föreställer ett litet hus i toppen av sidan.
  • Obligatoriskt: Fyll i förnamn och efternamn. Vi vill att du uppträder under ditt riktiga namn. Det brukar ge ett bra diskussionsklimat att man ser vem man diskuterar med i ett forum eller kommentarstråd. Det är lätt att vara bufflig mot en anonym typ men inte mot en medmänniska med namn och ansikte.
  • Obligatoriskt: Fyll i en kort beskrivning under rubriken ”Biografi” om vem du är (typ två meningar), gärna vilken Scampi du seglar. Längst ned i den här artikeln kan du se min sådan text. Den kommer med på alla artiklar jag skriver.
  • Frivilligt: Om du har ett Google+-konto kan du fylla i det i fältet ”Google Plus Profile URL”. Det gör att Googles sökmotor kan koppla ihop att du skrivit en artikel och presentera dig som författare i träfflistan. Om du inte har ett Google+-konto, inte förstår vad det handlar om eller inte vill synas på det sättet, hoppa över.
  • Övriga uppgifter är frivilliga.
 6. Frivilligt och mycket uppskattat: Om du inte gjort det i något annat sammanhang tidigare: Koppla ihop din mejladress med en bild av dig själv. Då kommer din porträttbild att visas i anslutning till artiklar du skriver, foruminlägg och artikelkommentarer. Vi använder den fristående tjänsten Gravatar. De små bilderna på artikelförfattare brukar kallas ”Avatarer”. Gravatar betyder väl antagligen ”Grafisk Avatar” skulle jag tro.
  • Gå till http://sv.gravatar.com/.
  • Klicka på ”Create your own Gravatar”.
  • Ange samma mejladress som du använt när du registrerat dig på Scampiwebben.
  • Användarnamnet behöver inte vara samma som på Scampiwebben.
  • Också här får du ett mejl med en bekräftelselänk (för att vara säker på att du verkligen står bakom mejladressen). Klicka på den för att aktivera Gravatarkontot.
  • Logga in.
  • Du kan (frivilligt) lägga till fler mejladresser som du använder.
  • Framför allt, lägg till en bild av dig själv.
 7. Nu har du en grundläggande behörighet som bland annat kan användas för att kommentera artiklar, skapa och besvara foruminlägg.
 8. Med lite tur så har vi förberett så att du har behörighet att lägga in artiklar. Kolla om det i toppen av sidan finns en ikon med ett plustecken där du kan välja ”nytt inlägg”.
 9. Om du inte har behörighet att skriva artiklar (inlägg), gör så här: Skriv en kommentar längst ned på den här artikeln. Presentera dig, vem du är, så ser jag (Stefan) det automatiskt och delar ut behörighet så snart jag kan. Jag mejlar dig när det är klart.

 

Seglar Scampi 5213 Vindil. Hemmahamnar: Björkviks BK  och Stockholms SS. Styrelseledamot i Scampiförbundet. Älskar skärgårdsnavigation, nattsegling och Svenska Kryssarklubbens 24-timmarsseglingar.

Publicerat i Webbplatsen
Upphovsrätt: Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell-DelaLika 4.0 Internationell Licens .
2 kommentarer på “Skapa ett användarkonto
 1. Om jag inte redan haft ett konto så skulle jag ha presenterat mig så här:

  ”Hej! Jag heter Stefan Pettersson. Jag seglar Scampi 5213 Vindil. Jag bor på Ekerö utanför Stockholm. Jag vill ha behörighet för att kunna flytta över artiklar från gamla webben.”

 2. Jag har ju redan ett användarkonto, men jag skriver en kommentar här för att det ska synas hur det ser ut.

  Kolla lilla bilden på mig. Den kommer från Gravatar. Det är jättebra om du skaffar en också. Att uppträda under sitt riktiga namn och med bild brukar skapa ett bra diskussionsklimat. Man aktar sig för att såra någon i en diskussion och man ser vem man diskuterar med.

1 Pings/Trackbacks för ”Skapa ett användarkonto”
 1. […] Skaffa ett användarkonto på webbplatsen (om du inte har det). […]

Lämna ett svar

Top