Stefan Pettersson i styrelsen

Hej!

Jag heter Stefan Pettersson och är nyligen invald som sekreterare i Scampiförbundets styrelse.

Jag seglar Scampi nr 5213 Vindil, en av de sista som byggdes i Älvdalen. Jag älskar skärgård, navigation och mörkersegling och får utlopp för det i Stockholms skärgård.

Min segling kan delas in i ren semestersegling, fem–sex veckor, och Svenska Kryssarklubbens 24-timmarsseglingar. Hälften av semesterseglingen är med mina ungar och hälften är solosegling. 24-timmars seglar jag med olika lite olika besättningar.

Jag är engagerad inom Svenska Kryssarklubben och är med och arrangerar 24-timmarsseglingarna. En segling som passar Scampi som hand i handske. Under småbarnsåren har jag lagt det mesta av ideellt arbete på hyllan men börjar nu få ett visst andrum.

Porträttfoto på Stefan Pettersson.

Jag vill att Scampi ska fortsätta vara en känd och omtyckt båttyp som går att kappsegla.

I styrelsen kommer  jag framför allt jobba med medlemskommunikation, kommunikation som till största delen kommer att vara digital.

Jag vill lyfta fram erfarenheter från medlemmar som tips och forumfrågor på föreningens webb och odla gemenskap som här i facebookgruppen Scampiseglarna (utan att annektera den). Sådant som gör det lockande att köpa, äga och segla Scampi.

Jag är född 1970, smålänning i förskingringen, bor på Ekerö utanför Stockholm. Barnen Olof (född -05) och Runa ( född -08) delar seglingsintresset men det gör inte frun Pernilla. Jag driver två företag: webbkonsultbolaget Lumano och evenemangskalendern Allom.se. Båten bor i Björkviks Båtklubb på Ingarö i Stockholms skärgård under sommaren och på Stockholms Segelsällskap, Rastaholm, Ekerö i Mälaren under vintern.

Tidigare hade jag en H-båt och under uppväxten seglade jag Vindö 28, Rival 22 och Conqubin 38.

Artiklar som jag skrivit på den här webben.

Publicerat i Föreningen
Upphovsrätt: © Författaren.

Lämna ett svar

Top